BD

Novi agregat izrađen na osnovi agregata Desmosedicija GP.

Desmodromsko upravljanje ventilima, kontrarotirajuća  radilica, Twin Pulse redoslijed paljenja cilindara.

Novi Panigale V4 biti će predstavljen 5. studenog u 21 sat.

Iz iskustva stečenog u MotoGP natjecanju, gdje Desmosedici dominira neusporedivim performansama, dolazi novi  90° V4 agregat stvoren za buduće Ducatijeve sportske modele. U novi agregat izravno je transferirana  tehnologija i dugogodišnje iskustvo s MotoGP trkaćih staza.

Nazvan Desmosedici Stradale, ovaj agregat je prekretnica u Ducatijevoj povijesti i prvi 4-cilindarski agregat koji će se ugrađivati u Ducatijeve serijske motocikle.

Iako je Desmosedici Stradale agregat koji je nedvojbeno trkaći agregat, konstruiran je na način da odgovori svim zahtjevima cestovne upotrebe. Tako je, kako bi se maksimalizirala snaga na niskom i srednjem broju okretaja koji su najvažniji za cestovnu upotrebu, agregat nešto veće zapremine od onog koji se koristi za MotoGP. Agregat zadovoljava EURO 4 normu, zapremine je 1.103  cm³, snaga prelazi 210 KS na 13.000 okr/min, a zakretni moment 120 Nm (12,2 Kgm).

Verzija R će imati zapreminu od 1.000  cm³, biti će više orijentirana za upotrebu na trkaćoj stazi, a u Superbike natjecanju ga očekujemo u 2019.