Álvaro Bautista i Chaz Davies proslavili 350. pobjedu Ducatija u WSBK (Svjetskom superbike prvenstvu)

Jučer su u tvornici Ducati u Borgo Panigaleu u Bologni, dva vozača Ducatija koji se natječu u WSBK prvenstvu zajedno sa zaposlenicima talijanskog proizvođača proslavili prestižan jubilej - 350. pobjedu u Svjetskom superbike prvenstvu.

To je osvareno u trećoj utrci na stazi Aragón u Španjolskoj 7. travnja. Čast postavljanja ovog rekorda pripala je Álvaro Bautisti 34-godišnjem vozaču iz Talavera de la Reina (Španjolska) koji ove godine debitira u ovoj seriji.

Bautista je dominirao u prvom dijelu sezone 2019., s 11 uzastopnih pobjeda uz njegovo ime na novom Ducati Panigale V4 R.

Na proslavi je bio i njegov kolega iz ekipe Aruba.it Racing - Ducati, Chaz Davies, koji je osvojio 25 od 350 Ducatijevih pobjeda.

Velški ih je vozač sve osvojio na dvocilindričnom Panigale R.

Zanimljiva je činjenica da je pobjeda broj 350 došla točno 31 godinu nakon Ducatijeve prve pobjede na Svjetskom superbike prvenstvu,  koja datira od 3. travnja 1988., kada je Marco Lucchinelli trijumfirao u drugoj utrci u Doningtonu (UK) na Ducatiju 851.

Prošle nedjelje Ducati je stigao do pobjede broj 352, s dvije nove pobjede koje je Bautista postigao u nizozemskom Assenu.

Álvarov motocikl nastao je iz serijskog V4, koji je Ducati razvio koristivši iskustvo prikupljeno u 15 godina sudjelovanja Moto GP prvenstvu svijeta.

Polazna točka za trkači Superbike motocikl je R verzija Panigale V4 koja je, sa 221 KS, danas najsnažniji sportski motocikl na tržištu.